365 Kredi

KOSGEB Kredi Başvurusu – kosgeb.gov.tr

KOSGEB Kredi Başvurusu – kosgeb.gov.tr

KOSGEB  açılımı küçük ve  orta  ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme daire başkanlığıdır.  Kurum en küçük Kobilerden yurt dışı ölçekli projelere kadar destek vermektedir.  Özellikle son dönemde KOSGEB hibe kredisi   diye ün yapan kurum birçok girişimcinin kendi iş yerini kurmasını sağladı.

KOSGEB Girişimcilik Hibe ve Kredi Desteği Nedir?

365 KrediBu projelerde küçük girişimci desteklenerek ayakta durması hedeflenmektedir.  KOSGEB bu programda 30.000TL  kadar karşılıksız hibe  70.000TL’ye kadar 5 yıl vadeli kredi vermektedir.  KOSGEB burada bankalardan farklı davranarak engellilere ve kadınlara öncelik tanımıştır. Erkeklere ise en az % oranın destek sağlanıyor.

Projenize onay verildikten sonra direk nakit olarak ödemeyi alıyorsunuz.  Projenizde gerekli ürünlere onay alıyorsunuz ve kurumun onay verdiği bir yerden faturalı şekilde alıyorsunuz. KOSGEB özelliklere projelere onay verirken çok titiz davranıyor birçok testten geçiriyor. Baktığımız zaman  birçok kişinin aklında KOSGEB girişimcilik desteği nasıl alınır sorusu bulunuyor. Bu destekten yararlanmanız için KOSGEB tarafından kurslara kayıt yaptırmanız gerekiyor. Girişimcilik kursunda nasıl bir proje yapacağınızı kafanızda oturtun. KOSGEB tüm kurslarda ve başvuru sırasında girişimcilerden ücret almıyor. Tüm gerekli koşullar açık ve nettir ve hiçbir danışmanlık firmasına ihtiyacınız yoktur.

Kosgeb Kredileri Şartları

Kosgeb kredilerinden yararlanabilmeniz için ilk olarak uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmanız gerekiyor. Yaklaşık 70 saat süren bu eğitimde birçok alanda gerekli bilgi aktarımı yapılmaktadır. Başta iş planı projesinin nasıl hazırlandığına dair bilgi edinebilirsiniz. 70 saat süren bu eğitim ücretsiz olarak verilmekte ve kurs bitiminde ise tarafınıza sertifika iletilmektedir. Kursu başarı ile tamamlarsanız gerek hibe gerek ise kredi kullanmaya hak kazanabilir ve daha kolay kredi kullanabilirsiniz.

Kursunuz tamamlandıktan sonra iş planı projenizi hazırlanamanız gerekiyor. İş planında açacağınız iş yeri hakkında ya da geliştirmek istediğiniz iş yeri hakkında tüm detaylara yer vermelisiniz, nelerin eksik olduğunu, nelere ihtiyacınızın olduğunu dile getirmelisiniz. Başarılı İş planı sizi krediye götürecek en önemli adımlardan birisidir. Birçok sektörde kredi verilmektedir. Örneğin; Ayakkabı ve Çanta satışı, Fastfood, Kuyumculuk, Reklam Ajansı, Unlu mamuller, Mantı ve Gözleme evlerinin kurulması, Asansör bakım, Resturant, Kasap, Halı yıkama, Optik, Mobilya imalatı, Metal işleri, Otomasyon elektrik, Kırtasiye, Hırdavat ürünleri, Beyaz eşya teknik servis, Güzellik salonu ve daha nicesi.

İş planı hazırlığından sonra da destek başvuru süreci başlamaktadır. Kosgeb veri tabanına kayır işleminizi tamamladıktan sonra proje sonucunuzu bekleyebilirsiniz. Projeniz olumlu da olumsuz da sonuçlansa sizlere dönüş yapılacaktır. Kosgeb kredileri hakkında daha detaylı bilgi almak, Kosgeb kredi şartları ve Kosgeb uygulamalı girişimcilik kurs başvurusu yapmak gibi nice detaylar ve aklınıza takılan sorular için ise Kosgeb.gov.tr resmi web adresini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ